Sivuja päivitetään. Astiavuokraus on päättynyt.

Saturday, 7 December 2013

7. Luukku: DIY kosmetiikka


Tuntuuko itsetehty luonnonkosmetiikka houkuttelevalta, mutta liian vaikealta itse kokeiltavaksi? Eipä hätää, Teekkaritytöt testasi alla olevia ohjeita hemmottelusaunassa 30.10.2013 mahtavin tuloksin. Helpottaaksemme prosessia sulatimme kaikki aineet suoraan lasipurkissa ja hyvin toimii. Kaikki aineet saa hankittua luontaistuotekaupasta, eikä mikään ole myrkyllistä, joten voit hyvin käyttää keittiökulhojasi ja lusikoitasi valmistukseen. Huomioi kuitenkin, että sitruunaöljy reagoi auringon kanssa, joten muista pestä kädet hyvin ennen ulosmenoa.


Eli eikun kokeilemaan ja nauttimaan itsetehdyistä käsi-ja jalkarasvoista!


Käsivoide


1 ½ tl mehiläisvahaa
4 rkl karitevoita
2 rkl oliiviöljyä tai palmuöljyä
2 rkl kookosöljyä
1 pisara piparminttuöljyä

Sulata vaha, voi ja öljyt vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen tuoksuöljy ja kaada neste lasipurkkiin. Sulje purkki, kun seos on jäähtynyt kokonaan. Säilytä mielellään jääkaapissa. Käsivoiteen teho vahvistuu, kun yön ajaksi laittaa puuvillakäsineet.


Jalkavoide

1 tl mehiläisvahaa
1 tl kaakaovoita
4 rkl auringonkukkaöljyä tai kehäkukkaöljy
1/4 tl hunajaa
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 pisara sitruunaöljyä

Sulata vaha, voi ja öljy lämpimässä vesihauteessa. Lisää hunaja ja mehu. Laita jäähtyneempään seokseen tuoksuöljy ja purkita. Voide kannattaa säilyttää jääkaapissa. Teho vahvistuu, kun yön ajaksi laittaa puuvilla- tai villasukat.
P.S. Pistä purkit lahjapakettiin ja tadaa, hieno joululahja on valmis!

No comments:

Post a Comment